top of page

OVER ONS

Bij MoXieModels richten we ons op het strategisch plannen van een internationale carrière met een persoonlijke begeleiding, waarbij ieder model zich op zijn/haar manier en tijd het beste ontwikkelt.      

De eerste voorwaarde om model te kunnen worden is de lengte en een uiterlijk dat ‘harmonieus’ en ‘proportioneel’ is. Waar het fysieke de basis vormt, is persoonlijkheid en zelfvertrouwen de sleutel tot succes.   

In samenwerking met de beste internationale modellenbureaus en experts op het gebied van personal training, voeding, make-up en haarmode, styling en catwalk-training en workshops in fotografie en video, adviseren we de nieuwe modellen (en hun ouders) over diverse aspecten van hun persoonlijke ontwikkeling. Daarbij kan gedacht worden aan gevoel voor esthetiek, communicatie, logistiek, algemene beeldcultuur, stijl en mode. 

Tot slot: Veel modellen die door ons gescout worden, zitten nog op school of studeren. Als moeders van twee tieners en studenten weten wij hoe belangrijk een goede opleiding is, en gaat bij MoXieModels school altijd voor. 

XANDRA

Tijdens een modeshow die ik voor een vriendin liep werd ik gescout op 21-jarige leeftijd. Ik zag mijn studie voor leraar niet meer zo zitten. Het Parijse bureau, dat mijn 3 eerste foto’s gezien had, nodigde me uit. Daar begon mijn avontuur.         

Het begin was erg stroef. Twaalf maanden castings,  testshoots en geen werk.             

Toch mocht ik blijven. Ik werkte met de fantastische en beroemde ontwerper Azzedine Alaïa in zijn atelier. Ik was zijn levende paspop en wat was het daar gezellig! Toen ik zijn show liep met de andere supermodellen kwam er meer werk. Ik was de muze en vriendin geworden van de fotograaf Ian Thomas. Samen begonnen we te werken voor de Italiaanse VOGUE. Met Parijs als basis heb ik vanaf dat moment als model gereisd en gewerkt in steden als Londen, Milaan, New York, Los Angeles en Tokyo. In Parijs ben ik 25 jaar gebleven. Gedurende mijn carrière heb ik genoten van het werk met de grote ontwerpers, bladen en fotografen, voor TV commercials, Fashion Weeks, en vele advertenties. Het reizen naar- en werken in- veel verschillende landen was een fantastische ervaring.        

Zo heb ik de talen leren spreken, maar ook culturen ervaren en vele lieve mensen leren kennen.

MARIELLE

Zelf ben ik het modellenwerk, zonder enige verwachting binnengerold. Ik ben op m’n 20ste op straat, in Groningen, gescout.  Ik was net gestopt met studeren en ik had wel zin in avontuur. Alles ging supersnel. Na een half jaar in Amsterdam kwam ik in Parijs terecht bij Yves St Laurent waar ik vlak voor de show nog catwalkles kreeg van een paar vedettes, waaronder Iman.

Ik zal die ervaring nooit vergeten.

Een half jaar daarna vloog ik voor Calvin Klein voor het eerst naar Amerika. Daar heb ik uiteindelijk bijna 30 jaar gewoond en gewerkt. Iedere zomer kwam ik voor een paar maanden - met gezin en al, terug naar Europa om te werken en vrienden en familie te zien. 

Tijdens mijn carrière heb ik voor vrijwel alle grote bladen, fotografen en ontwerpers gewerkt en onderhoud ik nog steeds een goede relatie met de meeste mensen die ik heb leren kennen.

Met Xandra ben ik al 25 jaar bevriend en tussen ons beiden hebben we door ons modellenwerk, bijna iedere hoek van de wereld afgereisd. 

bottom of page